Káposzta steak csirkemellel egy isteni finom különleges csirkés recept, amit sütőben lehet elkészíteni.
Hozzávalók:
4 adaghoz
Káposzta steak alaphoz:
- 4 szelet fejes káposzta
- étolaj
- só
- bors
- fűszerpaprika
Csirkés feltéthez:
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
Káposzta steak csirkemellel recept
1 Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
2. Vágj 4 db, kb 1-2 cm vastag szeletet a fejes káposztából.
3. Keverj össze egy kevés étolajat, sót, borsot, fűszerpaprikát, és a fűszeres olajjal kend meg a káposzta steakek mindkét oldalát, majd helyezd el őket a sütőpapírral bélelt tepsin.
4. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.
5. Közben csíkozd fel a csirkemellet, fűszered sóval és borssal.
6. Keverd a reszelt fokhagymát a csirkemell csíkokhoz.
7. Reszeld le a sajtot.
8. Keverd a csirkemellhez a tejfölt és a reszelt sajtot is.
9. Ha letelt a 20 perc, halmozd a tejfölös csirkés masszát a káposzta steakek tetejére.
10. Tedd vissza a sütőbe 25-30 percre.
11. Reszeld le a maradék sajtot.
12. Ha letelt a sütési idő, szórd meg mindegyik csirkével rakott káposzta steaket reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe, míg a sajt rá nem olvad a tetejére.
13. Önmagában is lehet fogyasztani, de körettel is lehet kínálni, például rizzsel vagy krumplipürével.