Ha finom, látványos, és egyszerűen elkészíthető receptet keresel, próbáld ki a görög hasselback csirkemellet! Igazi nyári fogás, 10 perc munkával fenséges ételt varázsolhatsz az asztalra, amit mindenki imádni fog!
Görög hasselback csirkemell hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 10 dkg cukkini
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 5 dkg feta sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
Páchoz:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Görög hasselback csirkemell elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Egy éles késsel csinálj bevágásokat a csirkemellen függőlegesen, kb. egy ujjnyi távolságra egymástól. Óvatosan vágd a csirkemellet, nehogy teljesen átvágd, az alja maradjon egyben.
3. Sózd be a csirkemellet, a vágásokat is.
4. Az olívaolajat keverd össze a citromlével, összezúzott fokhagymával, oregánóval, sóval, borssal és kend át a fűszeres olajjal a csirkemelleket.
5. Szeleteld fel félkör alakúra a paradicsomot, cukkinit, lilahagymát, csíkokra a paprikát.
6. Reszeld le a mozzarella sajtot.
7. A csirkemell minden egyes vágásába tegyél egy paradicsom, cukkini, lilahagyma karikát és paprikát.
8. Morzsold a csirkemellek tetejére a feta sajtot, és oszlasd el a tetején a mozzarellát. Tedd a görög hasselback csirkemellet 25 percre az előmelegített sütőbe.
Jól illik hozzá a tzatziki saláta.