Zsiványpecsenye

zsiványpecsenye csirkemellből sült krumplival

Zsiványpecsenye egy igazán kiadós,  magyaros egytálétel, amivel garantáltan mindenki jól fog lakni.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé (kb. 50 dkg)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • Köretnek 1 kg krumpli

Zsiványpecsenye recept:

1 Darabold fel a csirkemellet kb. 2 centis kockákra, sózd és borsozd.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paradicsomot és a paprikát.

4. Kockázd fel a füstölszalonnal és kolozsvári szalonnát kb. fél centis kockákra.

5. Tedd egy nagyobb serpenyőbe a felkockázott füstölt szalonnát, és kezdd el melegíteni alacsony hőfokon, hogy kiolvadjon a zsírja.

6. Ha kiengedte a zsírját, add hozzá a kolozsvári szalonnát, és azt is olvaszd ki.

7. Tedd a zsírba a vöröshagymát, és párold üvegesre.

8. Add hozzá a csirkemellet és a fokhagymát, és pirítsd meg.

9. Ha a hús kifehéredett, jöhet a paprika és a paradicsom, és közepes hőfokon párold a saját levében.

10. Közben a gombát szeleteld fel, és egy másik serpenyőben pirítsd meg.

11. Ha a csirkemell nagyjából megpuhult, add hozzá a pirított gombát, és füstölt kolbász karikákat. Főzd tovább a zsiványpecsenyét, míg a csirke teljesen meg nem puhul, és a kolbász is kicsit enged a zsírjából.

12. Kóstold meg a zsiványpecsenyét, és fűszerezd sóval és borssal, mivel a szalonna elég sós, ezért nem kell hozzá túl sok só. Keverd hozzá a friss felaprított petrezselymet is.

zsiványpecsenye csirkemellből serpenyőben

13. A krumplit pucold meg, kockázd fel, és süsd ki olajban.

14. A zsiványpecsenye tálalásakor tegyél egy adag sült krumplit a tányérra, halmozz rá a zsiványpecsenyéből és kínálj mellé valamilyen savanyúságot is, kovászos uborkát, csalamádét stb.

Zsiványpecsenye ⋆ Csirkemell-receptek.hu

Zsiványpecsenye egy igazán kiadós,  magyaros egytálétel, amivel garantáltan mindenki jól fog lakni.

Típus: főétel

Nemzeti konyha: magyar

Recept Mennyisége: 4 adag

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT50M

Összes idő: PT60M

Hozzávalók: