A Holstein csirkemell egy igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető recept. A Holstein szeletet eredetileg karajból szokták készíteni, de csirkemellből is nagyon finom lesz a végeredmény.
Az étel gyakorlatilag egy natúr szelet, tükörtojással a tetején, ami különösen jól áll a csirkemellnek, mert a tükörtojás folyós sárgájától szaftosabb lesz.
A natúr szeletet meg szokták forgatni lisztben sütés előtt, én ezt kihagytam, így is nagyon finom a végeredmény, és így abszolút diétás, paleo étrendbe is illeszthető recept.
Köretként pirított cukkinit készítettem, amit ugyanabban a zsírban készítettem, mint a húst, így nagyon ízletes lett, de salátával, zöldségkörettel is lehet fogyasztani.
Természetesen ha valami kiadósabbat szeretnél adhatsz hozzá párol rizst vagy sült krumplit, krumpli pürét is.
Holstein csirkemell hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 4 db tojás
- só
- bors
- opcionálisan liszt
- zsiradék (én kacsazsírt használtam)
Holstein csirkemell recept:
1.Szeleteld fel a csirkemellet, sózd és borsozd. Ha használsz lisztet, akkor forgasd meg a csirkemelleket a lisztben.
2. Melegíts zsiradékot egy serpenyőben és süsd meg a csirkemell szeletek mindkét oldalát, majd letakarva, tartsd őket melegen.
3. Ha elkészültek a csirkemellek, vedd alacsonyra a lángot, szórj egy kevés sót a serpenyőbe, így nem fog leragadni a tükörtojás.
4. Üsd a tojásokat a serpenyőbe, és süsd meg a tükörtojásokat. Akkor jó, ha a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós, de igazából ez egyéni ízlés kérdése ki mennyire lágyan szereti.
És gyakorlatilag már el is készült a Holstein csirkemell, tálalhatod is. Helyezz egy csirkemellet a tányérra, a tetejére tegyél egy tükörtojást és kínálj mellé valamilyen köretet.