A Bellozo étteremben találkoztam először a gnocchi alla sorrentinával, és annyira beleszerettem, hogy úgy döntöttem, otthon is elkészítem, és még csirkemellet is adok hozzá! Egy isteni finom, szaftos, csőben sült olaszos egytálétel sok olvadó sajttal.
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- 1 csomag gnocchi (400 g)
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- 20 dkg friss mozzarella
- 3 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- friss bazsalikom
- 2 db koktélparadicsom
Gnocchi alla sorrentina csirkemellel recept:
1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd és borsozd.
2. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
3. Tegyél fel forralni vizet egy fazékban a gnocchi főzéséhez.
4. Aprítsd fel a fokhagymát.
5. Melegítsd fel egy serpenyőben az olívaolajat, és süsd aranybarnára a csirkemell kockákat, majd vedd ki a serpenyőből.
6. Add az olajhoz a fokhagymát és süsd 1-2 percig, míg illatozni kezd, de ne barnuljon meg.
7. Add a paradicsomkonzervet a fokhagymához.
8. Fűszerezd a paradicsomot sóval, borssal és főzd közepes hőfokon kb. 10 percig.
9. Darabold fel a mozzarellát, ha mini mozzarellát használsz, nem kell darabolni.
10. Add a mozzarella felét és a friss bazsalikomot a paradicsomhoz.
11. Főzd meg a gnocchit sós vízben, majd szűrd le, és keverd a paradicsomos szószhoz.
12. Keverd az elősütött csirkemell kockákat is a gnocchihoz.
13. Ha a serpenyődet nem lehet berakni a sütőbe, akkor öntsd át a paradicsomos gnocchit egy kisebb tepsibe.
14. Tedd a gnocchi tetejére a maradék mozzarellát.
16. Vágd negyedbe a koktélparadicsomot, és azt is tedd a csirkés gnocchi tetejére.
17. Reszeld el a parmezánt és szórd meg vele a tetejét.
18. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig a gnocchi alla sorrentinát, míg a mozzarella nem olvad el teljesen.
19. Frissen tálald, óvatosan fogyaszd, mert nagyon forró lesz! Tálaláskor megszórhatod még reszelt parmezánnal és diszítheted friss bazsalikom levéllel.