Bakonyi lecsós csirkemell egy egyszerűen elkészíthető, szaftos és ízletes magyaros fogás, ami egyszerűen ellenállhatatlan!
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db csirkemell filé (25-30 dkg)
- 25 dg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 3 db tv paprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
Bakonyi lecsós csirkemell recept:
1.A csirkemellből vágj két szeletet, fűszerezd sóval és borssal.
2. Készítsd elő a többi alapanyagot:
- kockázd fel a szalonnát
- aprítsd fel a vöröshagymát
- hámozd meg a paradicsomot és kockázd fel a paradicsomot
- kockázd fel a paprikát
- szeleteld fel a gombát
3. Tedd egy serpenyőbe a felkockázott füstölt szalonnát és olvaszd ki a zsírját, majd a szalonna darabokat szedd ki a serpenyőből és tedd félre.
4. A zsírban süsd elő a csirkemell a szeleteket , és tedd őket félre.
5. A maradék zsírban párold üvegesre a felaprított vöröshagymát.
6. Add a hagymához a felkockázott paprikát és paradicsomot, fokhagymát és párold őket együtt pár percig.
7. Add hozzá a felszeletelt gombát és pirítsd folyamatosan kevergetve.
8. Ha a gomba nagyjából összeesett, húzd le a tűzről, keverd hozzá a fűszerpaprikát és öntsd fel egy kevés vízzel.
9. Tedd az elősütött csirkemell szeleteket a levével együtt a szaftba, és fedő alatt párold puhára.
10. A tejfölhöz keverj egy keveset a szaftból, majd öntsd a tejfölös habarást a serpenyőbe. Keverd el, és forrald össze.
11. Kóstold meg, és ha szükséges sózd és borsozd, ízlés szerint hozzáadhatod a szalonna kockákat is.
12. A bakonyi lecsós csirkéhez jól illik a főtt tészta, galuska, párolt rizs.