Cukkinikrémes csirkés tészta egy különleges tészta recept sűrű sajtos szósszal és üdítő friss bazsalikommal.
Fusulival szeretem készíteni, mert a csavarjaiban jól meg tud tapadni a szósz, de más tésztát is lehet hozzá használni.
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 40 dkg csirkemell
- 40 dkg fusili
- 50 dkg zsenge cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 doboz philadelphia krémsajt (125 g)
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 1 marék friss bazsalikom levél
- só
- bors
- olaj a csirkemell sütéséhez
Cukkinikrémes csirkés tészta recept:
1 Kockázd fel a csirkemellet, sózd, borsozd és tedd félre.
2. Mosd meg a cukkinit, vágd le a végeit és kockázd fel.
3. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, dobd bele a fokhagyma gerezdeket, és süsd meg őket, majd vedd ki a serpenyőből.
4. Tedd a fokhagymás olajba és süsd meg a cukkini kockákat. Először nagyobb fokon pirítsd őket, hogy kicsit megbarnuljanak, ettől az íze is intenzívebb lesz, majd alacson hőfokon fedő alatt párold őket puhára.
5. Egy botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítsd a cukkinit.
7. Add hozzá a friss bazsalikomot, parmezánt és ezzel is turmixold le.
7. Majd add hozzá a krémsajtot is, és ezzel is keverd simára.
8. Fűszerezd sóval és borssal is. A sót azért érdemes a végére hagyni, mert a parmezánban és a krémsajtban is van só, így biztos nem lesz túl sós.
9. Forralj vizet a tészta főzéséhez. Ha felforrt a víz, sózd meg és főzd meg a csomagoláson lévő instrukció alapján.
10. Amíg fő a tészta, addig melegíts olajat egy nagyobb serpenyőben, és süsd aranybarnára a csirkemell kockákat.
11. Add a csirkéhez a cukkinikrémet, és a leszűrt tésztát is. Keverd jól össze, és frissen tálald a cukkinikrémes csirkés tésztát.